Slovenya'yı ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşları ve Türkiye’de en az dönüş tarihi itibari ile 2 ay geçerli yasal oturma izni olan yabancı uyruklu kişiler, Schengen vizesi almaları gerekmektedir. Schengen vizesi her 6 aylık dönemlerde en fazla 90 gün Schengen bölgesinde kalma hakkı verir. 

T.C. hususi, hizmet ve diplomatik pasaportları 90 güne kadar olan kalışlarda vizeden muaftır. Pasaportun en az dönüş tarihi itibari ile 90 gün geçerli olması gerekmektedir.

 

 

VİZE BAŞVURU SÜRECİ
AÇIKLAMA
BAŞVURU SÜREÇLERİ
Başvurunuz öncesinde seyahat planınızı ve amacınızı belirlemeniz gerekmektedir. seyahat planınız ve seyahat amacınız hakkında herhangi bir yönlendirme yapamamaktayız. Seyahat amacınızı belirledikten sonra gideceğiniz ülkenin seyahat türleri sekmesinden gereken evrakları dikkatlice okumanız ve hazırlamanız gerekmektedir.
BAŞVURU ÖNCESİ
Randevunuzu web adresimiz veya çağrı merkezimiz aracılığı ile alabilirsiniz.
 
Online randevu almak için burayı tıklayınız.
 
çağrı merkezimize 444 8 334 numaralı telefondanulaulaşabilirsiniz.
RANDEVU ALIMI
Başvuru ofisimizden sadece Kısa süreli (90 güne kadar kalış) schengen vize başvurusu yapılabilir, almış olduğunuz randevuya istinaden başvuru için hazırlamış olduğunuz eksiksiz evraklar ile birlikte randevu saatinizde başvuru merkezimizde olmanız gerekmektedir. 25.09.2014 tarihi ve sonrasında parmak izi verdiyseniz başvurunuzu şahsen gelmeden ,acente aracılığı ile veya başka bir kişiyi yetkilendirerek yapabilirsiniz. Eğer 25.09.2014 tarihinden önce alındıysa vizeniz, parmak izi vermediyseniz (VIS ibaresi olan schengen vizeniz yoksa) mutlaka şahsen gelmeniz gerekmektedir.
 
Başvuru ücretleri(Vize ücreti-Hizmet bedeli) sadece Euro olarak ve nakit ödenmektedir.
Ek servis hizmet ödemelerini(Kurye talebi-Form doldurma-Fotograf-Fotokopi-Çıktı alma…) TL olarak ve nakit yapabilirsiniz.
Tüm evraklar a4 boyutunda olmalıdır.
Başvurunuzu şahsen veya bir acente aracılığı ile yapabilirsiniz, başvurunuzu aile bireyleri veya bir yakınınız yapamaz. 
BAŞVURU SÜRECİ
Başvurunuz Orange Vize Başvuru Merkezi teslim aldıktan sonra 1 iş günü sonrasında konsolosluğa iletilir. Sistemimize kaydedilen bilgiler Orange Vize Başvuru Merkezi veri tabanında başvurunuz süresince saklanır. Kişisel bilgileriniz konsolosluk dışında 3. kişi veya kişiler ile paylaşılmaz. Orange vize başvuru merkezine bunu bilerek ve kabul ederek başvuru yapmış sayılırsınız.
BAŞVURU SONRASINDA
Ortalama vize işlem süresi 15 gündür. Bu süre konsolosluğun yoğunluğuna göre uzayıp kısalabilmektedir.
Pasaport takibinizi çağrı merkezimizden isminiz ve soy isminiz ile takip edebilirsiniz. Çağrı merkezimizden telefonda pasaport detaylarınız, kişisel bilgileriniz ve vizenizin sonucu hakkında bilgi verilemez.
 
Çağrı merkezimizden vizenizin sonucu ile ilgili bilgi verilememektedir.
PASAPORT TAKİP SÜRECİ
Pasaportunuzu başvuru merkezimizden siz yada Soyadınızın tutuğu bir yakınınız veya soyadınız tutmasa dahi birlikte başvuru yaptığınız bir kişi pasaportunuzu teslim alabilir. Pasaportunuzu bir yakınınız veya seyahat ettiğiniz arkadaşınız teslim alacaksa kimlik fotokopiniz altına pasaportumu ....... isimli kişi teslim alabilir altına isim soyadınız ve imzanızın yer aldığı bir vekalet ve turcu fişinizin orijinali ile pasaportunuzu teslim alabilirler. Pasaportunuzu şahsen teslim alacaksanız size başvuru esnasında verilen turuncu fişi ve kimliğinizi yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. 
 
Başvuru esnasında kurye talep ederseniz ,pasaportunuz dilediğiniz bir adrese UPS kargo şirketi aracılığı ile teslim edilir.
PASAPORT TESLİM SÜRECİ

RESMİ ZİYARET AMAÇLI VİZE BASVURU EVRAKLARI

  • Pasaport Orjinali
  •  -    Son 10 yıl içerisinde alınmış, öngörülen seyahat bitim tarihinden itibaren en az 3 aylık geçerliliği bulunan, en az 2 boş vize sayfası (pasaportta en az iki adet karşılıklı olmak üzere boş 2 sayfa ) olan pasaport. Eski pasaporta ait son 3 yıl içerisinde alınmış Schengen vizeleri sayfalarının fotokopisi.

  • Başvuru Formu
  •  -    Eksiksiz olarak doldurulmuş, okunaklı, pasaport sahibi tarafından 37. madde ve son sayfadaki imza bölümü imzalanmış olmalıdır. 17. Maddeye ev adresi ve e-posta adresi birlikte yazılmalı, cep telefonu başvuru sahibine ait olmalıdır. başvuru formları mavi, siyah kalemle veya bilgisayar ile doldurulabilir. Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise imza bölümleri anne ve baba tarafından imzalanmalıdır.

  • İki Adet Biometrik Fotoğraf

  •  -    Son 6 ay içerisinde çekilmiş, objektife direkt bakan, yüz, kulaklar ve alın bölgesinin açıkca göründüğü, arka fonu beyaz, 3,5 mm x 4,5 mm olması gerekmektedir.

  • Gidiş - Dönüş Uçak Bileti Rezervasyonu

  •  -    Ön görülen ulaşım aracına ilişkin rezervasyon yada alındığını belirten veya ulaşım aracını belgeleyen kanıtlayıcı belgeler. (Otobüs, Tren, Uçak, Araç, Feribot Vb.)

    Not: Birden fazla ülkeye gidilmesi durumunda Şehir/Ülke aktarmaları gösterilmeli veya dilekçe ile belirtilmelidir.

    Not: Başvurunuz konsolosluk tarafından kontrol edildikten sonra satın alınmış uçak bileti istenebilir.

    Not: Araba yada motosiklet ile seyahat edecek yolucuların dosyalarına Araç ruhsatı, yeşil sigorta, beynelmilel ehliyet ve eğer araç kendilerine ait değilse araç sahibinden kullanım haklarının seyahat edecek yolcuda olduğunu gösteren noter vekaleti gerekmektedir. Ayrıca dosya içerisine seyahat planını anlatan bir dilekçe eklenmelidir.

  • Otel Rezervasyonu

  •  -    Seyahat planının tamamını eksik gün olmadan gösteren, Birden fazla ülkeye gidilmesi durumunda tüm ülkelerin konaklama detaylarının ayrıntılı olarak belirtildiği rezervasyonlar beyan edilmelidir. Otel rezervasyonların da mutlaka seyahat eden yolcuların isimlerinin yer alması gerekmektedir. isim geçmeyen rezervasyonlar kabul edilmeyecektir.

  • Seyahat Sağlık Sigorta Poliçesi

  •  -    Sigorta Tüm schengen ülkelerinde geçerli, minimum öngörülen transit ve ikamet süresini kapsamalı, asgari poliçe teminatı 30.000€ olmalı ve minimum seyahat tarihlerini kapsamalıdır.

     -    Seyahat Sağlık Sigortanızı başvuru merkezimizde yaptırabilirsiniz. Detaylı bilgi için (0212) 225 00 61 nolu telefon numaramızı arayabilirsiniz

  • Şirket/Şahsi Banka Hesap Dökümü Orjinali

  •  -    Başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce bankadan alınmış son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren banka hesap dökümü alınmalı bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalı ve kaşeli olması gerekmektedir. Banka hesabı internetten alınmış olsa dahi bankadan kaşe ve imza yaptırılmalıdır. Kişi şirket sahibi ise yüksek bakiyeli şirket banka hesabı ile başvuru yapabilir. Hesabınızda seyahatinizi finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.

    Not: Kişiler banka hesapları ile birlikte kredi kartı ekstre fotokopilerinide ekleyebilirler. (Kredi Kartı Ekstre eklenmesi zorunlu değil opsiyoneldir.)

    Not: 3 günlük bir seyahat için minimum 2.000TL veya karşılığı Euro / Dolar, güncel banka hesabınızda bulunmalıdır.

  • Maaş Bordrosu Orjinali

  •  -    Son 3 aya ait, firma yetkilileri tarafından imzalanmış ve kaşeli olmalıdır.

  • Resmi Kurumdan Davetiye

  •  -    Ziyarete gidilecek resmi kurumdan ziyaretin sebebinin açıklanmış olduğu, ziyarette bulanacak kişi isim ve bilgilerinin yer aldığı, kurumdan kaşe/mühürlü yetkilisi tarafından imzalanmış olmalıdır.

    Not: Başvuru yapabilmeniz için davetiyelerin fotokopileri yeterlidir. Davetiyeler mail yada fax yolu ile temin edilebilir.

    • İşveren İzin Yazısı

    •  -    Çalışılan kurumdan alınmış antetli kağıda basılmış firma yetkilileri tarafından imzalı ve kaşeli, işveren kişinin seyahat tarihlerini, seyahat amacını ve çalışanın bu tarihlerde izinli olacağını belirtmiş olmalıdır. Dilekçe Türkçe, İngilizce veya Macarca yazılabilir.

    • SGK İşe Giriş Bildirgesi

    •  -    İşveren tarafından verilmiş güncel ve barkodlu olmalıdır.

    • SGK 4a Hizmet Dökümü

    •  -    SGK müdürlüklerinden alınmalıdır. Borkodsuz hizmet dökümleri kabul edilmemektedir.

    • Emekliliği Gösterir Belge

    •  -    E-devlet internet sitesinden alınmış veya emeklilik maaşının yattığı banka hesap bankadan onaylatılarak emekliliğin kanıtlanması gerekmektedir.

      Not: Emekli olmayanlar için zorunlu bir evrak değildir. Emekli çalışanlar için son 4 aya ait SGK Destek Prim Ödendileri gerekmektedir.

    • Şirket Evrakları

    •  -    Faaliyet Belgesi (Son 6 ay içerisinde alınmış olmalıdır.)

       -    Ticaret Sicil Gazetesi (Şirketin ünvan ve ortaklarının açıkça belirtilmiş olması gerekmektedir.)

       -    Vergi Levhası (Güncel olmalıdır. Kapatılan vergi dönemi işlenmiş olmalıdır.)

       -    Şirket İmza Sirküleri (Şirket yetkilisinin bulunduğu veya şirket yetkilisi tarafından vekalet verilmişse imza sirkülerine ek olarak vekalet ve vekalet verilen kişinin imza beyannamesi gerekmektedir.)

    • Nüfus Cüzdan Fotokopisi

    •  -    Üzerinde T.C. kimlik numarası yazması gerekmektedir.

      Not: 10 yıldan eski olan nüfus cüzdanları yasal olarak geçersizdir.

    • Pasaport Fotokopileri

    •  -    Kimlik bilgilerinin yazılı olduğu bilgi sayfası ile pasaporttaki tüm işlem görmüş sayfaların eksiksiz fotokopisi

      Not: Varsa eski pasaportta son 6 yıl içerisinde (2010 yılı itibari ile) alınmış schengen vizelerinin ve var ise halen geçerli vizelerin fotokopileri

      Not: Birlikte seyahat ettiğiniz kişilerinde pasaport ve vize fotokopileri gerekmektedir. Seyahat ettiğiniz kişi yeşil pasaport sahibi ise pasaport fotokopisi yeterli olacaktır.

Seyahat amaçlarına ve farklı statülere göre istenen belgelerin yanısıra Başkonsolosluk ek belgeler isteme hakkına sahiptir.

Ek belgelerden bazıları aşağıdaki gibidir :

  • Eski Pasaport ( Eğer eski pasaportlar elinizde yoksa Emniyet Müdürlüğü'nden son 10 yıla ait yurtdışı giriş çıkış dökümü ve protokol yazısı )
  • Nüfus kayıt örneği ( Tüm aile bireylerini gösterir vukuatlı nüfus kayıt örneği )
  • Davet eden şahıs ile nüfus kayıt örneği  ( Yurtdışından size davetiye göndermiş olan kişi ile akrabalık derecesini gösteren nüfus kayıt örneği )
  • Sicil gazetesi ( Ticari sicil gazetesi )

Başkonsolosluk vize onayı için yukarıdaki belgelerin dışında destekleyici farklı belgeler de talep etme hakkına sahiptir.

Aşağıdaki ülkelere ait vatandaşların Başkonsolosluk yetkilileri ile birebir görüşme zorunluluğu vardır ve bu görüşmeler sadece çarşamba günü yapılmakta olup randevu alınması zorunludur. Bu ülkeler için minimum işlem süresi 15 gündür. Konsolosluk gerek gördüğünde işlem süresi uzayabilir.

Afganistan
Bangladeş
Cezayir (oturma izni lazım)
Fas (oturma izni lazım)
Filistin
Güney-Sudan
Irak (oturma izni lazım)
Iran (oturma izni lazım)
Kamerun (oturma izni lazım)
Kongo
Kuzey-Kore
Libya
Lübnan (oturma izni lazım)
Mali
Mısır (oturma izni lazım)
Moritanya
Mülteci
Nijer
Nijerya (oturma izni lazım)
Pakistan (oturma izni lazım)
Ruanda
Somali
Sri Lanka
Sudan
Suriye
Tunus (oturma izni lazım)
Ürdün (oturma izni lazım)
Vatansız
Vietnam (oturma izni lazım)
Yemen

 

  • Fotoğraf son 6 ayda çekilmiş yeni bir fotoğraf olmalıdır. Renkli baskı ve arka fon beyaz, 35-45mm ölçülerinde, yüzün açık biçimde görüneceği şekilde ve baş açık olacak biçimde (dini inanışlarından dolayı baş örtüsü kullananlar hariç) ve objektife direkt bakılarak çekilen bir resim olmalıdır. Güneş gözlüğü ile çekilmiş resimler kabul edilmemektedir. Gözlük kullananlar ise resim çekilirken, gözlük çerçevesinin gözü kapatmamasına dikkat etmelidir. Poz verirken normal bir yüz ifadesi verilmeli ve ağız kapalı konumda tutulmalıdır. Başvuru sahibi belirtilen özelliklerde bir fotoğraf getirmemişse, Orange Vize, vize işlemlerini başlatmaz ve başvuru sahibi istenilen özellikte fotoğraf temini için yönlendirilir.
  • Başvuru sahibi güncel pasaportunun aslını mutlaka yanında getirmelidir ve bu pasaport Bunun yanı sıra üzerinde TC kimlik numarası yazan Nüfus Cüzdanı fotokopisine ihtiyaç duyulacaktır.
  • Başvuru sahibi, Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde kalınacak süre içerisinde (vizede belirtilen kalış süresini de ayrıca varsa transit geçiş süresini de kapsayacak biçimde)  olası sağlık problemleri, hastanede kalınması gerekir ise yatış ve tedavi masraflarını veya vefata bağlı nedenlerle tekrardan yurda dönüş masraflarını kapsayacak biçimde uygun ve Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olacak seyahat sigortası yaptırmak zorundadır. Bu seyahat sigortası poliçesi de en az 30.000 Euro teminatı kapsamalıdır.
  • Vize harç bedelleri ve Orange Vize’nin sağladığı koordinasyondan dolayı gerçekleşecek hizmet bedelleri, vize işlem büromuzda Euro ve nakit olarak ödenecektir. Lütfen internet sitemizden bu bedelleri öğrenip vize işlem bürosuna gelmeden önce gerekli miktardaki dövizi yanınızda bulundurunuz. Bu bedeller her başvuru için ödenecektir.
  • Başvuru sahibi birden fazla schengen ülkesini tek seferde ziyaret edecekse, en çok kalınacak olan ülkenin schengen vizesine başvuru yapılması gerekmektedir.
  • Evlendikten sonra pasaportunda kızlık soyadı değişikliği yapmamış olan başvuru sahiplerinin işlemleri gerçekleştirilemez. İşlemlerin gerçekleştirilebilmesi için mutlaka yeni soyadın yazılı olduğu pasaport alınmalıdır.
  • Başvuru formunda yazılan tüm kişisel veriler başvuruyu yapan kişiye ait olmalıdır (telefon numaraları dahil).
  • Başvuru sahibi tüm kişisel verilerini Orange Vize’ye kendi iradesiyle, vize başvuru işleminin yapılabilmesi, işlenmesi, konsolosluğa iletilmesi, konsoloslukla paylaşılması amacıyla vermeyi peşin olarak kabul etmektedir ve onaylamaktadır. Eğer konsolosluk tarafından ek evrak talebi olduğunda Orange Vize bu belgeleri Konsolosluk adına başvuru sahibinden talep edebilecektir. Başvuru sahibi bunu bildiğini kabul etmektedir.
  • Başvuru sahibinin verdiği tüm kişisel bilgiler Orange Vize tarafından en fazla 90 gün muhafaza edilmektedir ve bu sürenin sonunda tamamen silinmektedir. Başvuru sahibi bu verilerin 90 gün için Orange Vize tarafından muhafaza edileceğini peşinen kabul etmektedir.
  • Web sitesi veya çağrı merkezimiz üzerinden yapılacak olan tüm randevu işlemlerinde, başvuru sahipleri eksiksiz ve doğru bilgi vermekle yükümlüdür. Yanlış veya eksik bilgilerle gerçekleştirilen randevularda daha sonra ortaya çıkacak olumsuzluklardan, vizenin işleme geç alınması/alınamaması ya da ret edilmesinden eksik bilgi veren başvuru sahibi sorumludur. Bu tür sonuçlarda Orange Vize’ye herhangi bir sorumluluk yüklenemez.
  • Başvuru sahibi, başvuru formu ve ilgili tüm evraklar içerisindeki bilgilerin doğruluğunu peşin biçimde taahhüt eder ve bu bilgilerdeki herhangi bir eksiklikten, yanlışlıktan veya geçersizlikten dolayı olumsuz sonuçlanacak vize başvurusu sebebiyle Orange Vize’ye herhangi bir sorumluluk yükleyemeyeceğini peşin olarak kabul eder.
  • Yapılacak olan vize başvuru işlemlerinde ödenen vize harç bedeli ve Orange Vize hizmet bedelleri (gecikme, konsolosluk tarafından ret edilme veya eksik evrak nedeniyle yine konsolosluk tarafından olumsuz sonuçlanan değerlendirmelerde ) hiçbir şekilde başvuru sahibine iade edilemez.
  • Orange Vize, Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu ile vize başvurusunda bulunan kişiler arasında koordinasyonu sağlamakla yükümlüdür. Vize başvurusunun değerlendirilmesi ve onaylanması aşamasında herhangi bir yükümlülüğe ya da etkiye sahip değildir. Başvuru sahibinin vize alıp alamayacağı ile alakalı kararı sadece Macaristan İstanbul Başkonsolosu verebilmektedir.
  • Başvuru sahibi vize başvurusunun konsolosluk tarafından ret edilmesi durumunda kendisine bildirimde bulunulan günden sonraki güne müteakip 8 gün içerisinde bu karara itiraz edebilmektedir. Başvuru sahibi kendisine iletilen ret kararından sonraki günden itibaren 8 günü geçmiş olan itirazların, konsolosluk tarafından işlem görmeyeceğini peşin olarak kabul etmektedir.
  • Orange Vize, vize işlem bürosudur ve Macaristan İstanbul Baş Konsolosluğu ile başvuru sahibi arasında koordinasyon görevini ifa etmektedir. Orange Vize, vize onaylama yetkisine sahip değildir.
  • Orange Vize web sitesinden veya çağrı merkezinden gerçekleştirilen randevu alımlarında, vize işlem büromuzda öncelikli sıra numarası verilmektedir. Randevusuz şekilde vize işlem büromuza gelen başvuru sahipleri, yoğunluğa göre daha geç işlem gerçekleştirebilirler. Başvuru işlemi yoğunluk durumuna göre bir sonraki güne bile sarkabilir. Bu nedenle lütfen randevu alarak geliniz.

 

Vize başvuru formunu aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.